Platon Lebedev tegutseb välispassi hankimise nimel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi (paremal) ühispilt aastast 2010.
Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi (paremal) ühispilt aastast 2010. Foto: SCANPIX

Endise Vene naftamagnaadi Mihhail Hodorkovski hiljuti vanglast vabanenud äripartner Platon Lebedev on alustanud reisimiseks vajaliku välispassi jaoks dokumentide hankimist, teatas mehe advokaat Vladimir Krasnov täna.

«Me oleme kokku kogunud mõned selle passi saamiseks vajalikud dokumendid. See on osutunud siiski küllaltki suureks väljakutseks, sest nad on kõik eri kohtades,» sõnas Krasnov.

Krasnovi sõnul võib dokumentide kokkukoondamisele kuluda omajagu aega.
Ta ei öelnud, kas kõik vajalikud dokumendid on praeguseks koos.

Vene föderaalkohtu kohtutäiturite teenistuse juht Artur Parfentšikov ütles varem neljapäeval ajakirjanikele, et Lebedevi suhtes ei kehti hetkel reisipiirangud. Parfentšikovi sõnul kohtub tema teenistuse töötaja varsti Lebedeviga.

«Tegemist on positiivse informatsiooni ja hea märgiga. Kui Platon Leonidovitš tahab nendega kohtuda, saab kohtumine teoks. Ma isegi soovitan tal seda teha. Sellest ei teki talle mingit kahju,» rääkis Krasnov.

Lebedev vabanes vanglast 24. jaanuaril.

Hodorkovski mõisteti 2005. aasta mais ja 2010. aasta detsembris süüdi maksupettuses, nafta riisumises ja rahapesus. Kahe otsusega kokku said Hodorkovski ja Lebedev 14-aastase vanglakaristuse, mida hiljem on lühendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles