Janukovõtš: opositsioon jätkab olukorra survestamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulimiilitsad Kiievi kesklinnas 30. jaanuaril.
Märulimiilitsad Kiievi kesklinnas 30. jaanuaril. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši sõnul on võim täitnud kõik situatsiooni reguleerimiseks võetud kohustused, opositsioon jätkab aga olukorra survestamist.

«Kõik kohustused, mis võim endale võttis, me täitsime. Sealhulgas võttis parlament vastu amnestia seaduse, mis tagab vabaduse protestiaktsioonides osalejatele ja nende inimeste vabadusse pääsemise, kes võeti konfliktides osalemise tõttu kinni. Opositsioon aga jätkab olukorra survestamist, kutsudes inimesi pakase kätte oma poliitiliste ambitsioonide nimel. Leian, et see pole õige,» seisab kirjas riigipea pöördumises rahva poole.

Vastasseisu rahumeelseks reguleerimiseks peetud läbirääkimiste protsessis jõudsime koos opositsiooni esindajatega ühiste kokkulepeteni, märkis president.

Ta väljendas muret paljude inimeste elu ja tervise üle, keda vastutustundetud kodanikud on tõmmanud poliitilisse vastasseisu.

«Igaüks meist küsib, et mille nimel inimesed kannatavad? Miks poliitikud ei kutsu üles rahule, rahumeelsusele ja mõistmisele, vaid pigem vastupidi, nad ajavad inimesi oma mõtlematute ja vastutustundetute teadetega ärevile, mõeldes isiklikust reitingust rohkem kui inimeste elust ning tervisest.»

Janukovõtši sõnul pole niisugusel riigil ja rahval tulevikku juhul, kui eraldiseisvad grupid seavad oma huve Ukraina omadest kõrgemale. Riigipea väljendas lootust, et nad kõik üheskoos suudavad suunata kõigi tavainimeste ja Ukraina elu rahulikku ja rahumeelsesse rööpasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles