Kohus saatis Rootsi Punase risti eksjuhi viieks aastaks vangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase risti lipp
Punase risti lipp Foto: SCANPIX

Stockholmi ringkonnakohus saatis Punase risti Rootsi esinduse endise kommunikatsioonijuhi Johan af Donneri pettuste eest viieks aastaks trellide taha.

Taolist karistust nõudis ka süüdistaja. Kohus ignoreeris advokaadi palvet olla karistuse määramisel leebem, vahendas The Local.

Mees pettis võltsitud arvetega välja miljoneid Rootsi kroone ajal, mil ta töötas Punases Ristis ja vähifondis Cancerfonden. Raha kulutas ta luksuslikuks eluks.

Ta leidis, et 60 000 Rootsi krooni (96 600 EEK) suurune kuupalk on liiga madal. Varastatud raha kulutas ta ka näiteks poja õppemaksu tasumiseks.

Pettuse ulatus hakkas ilmsiks tulema eelmise aasta alguses, kui Punase Risti kommunikatsiooniosakonna töötajad teatasid politseisse omapärastest arvetest.

Af Donner töötas Cancerfondenis 2000ndate alguses ja Punases Ristis aastatel 2004-2009. Organisatsioonid nõuavad temalt kokku 7,7 miljonit Rootsi krooni (12,3 miljonit EEK).

Lisaks af Donnerile olid Punase Risti petmise tõttu kohtu all veel kaks ettevõtjat, kes peavad vangis istuma vastavalt 1,5 ja 2,5 aastat.

Kolmik peab maksma organisatsioonidele tekitatud kahju kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles