Obama: me ei puhka enne katastroofi likvideerimist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostus Mehhiko lahel.
Reostus Mehhiko lahel. Foto: AFP/SCANPIX

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama lubas oma administratsiooni nimel enne Mehhiko lahe hiiglasliku looduskatastroofi likvideerimist mitte puhata.

«Me ei puhka enne, kui see allikas on suletud, keskkond  korda tehtud ja puhastus lõpetatud,» kinnitas Obama, kes külastab katastroofipiirkonda reedel, vahendas uudisteagantuur AFP.

USA valitsus on lubanud looduskatastroofi tagasitõrjumiseks haarata päästetöödel ohjad, et leida 22. aprillil Mehhiko lahes purunenud naftajuhtme paikamiseks koostöös teadlaste ja inseneridega alternatiivne lahendus, kuna seni on naftaettevõtte BP katsed ebaõnnestunud.

See, kui palju naftat iga päev aga merre voolab, on endiselt kindlaks tegemata. BP hindab selle mahtu 5000 barrelile ehk 800 000 liitrile päevas. Sõltumatute ekspertide sõnul võib leke aga halvimal juhul ulatuda 120 000 barrelini ehk 19,2 miljoni liitrini päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles