Leedu Rail Balticaga Vilniuse osas kompromissile ei lähe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rail Baltic ühisettevõtte loomine sõltub Balti peaministrite kohtumisest esmaspäeval, Leedu on omalt poolt saatnud kompromissettepanekud, kuid Vilniuse trassiga liitmise osas Leedu ei taandu, ütles Leedu transpordiministeeriumi rahvusvaheliste suhete juht Arenijus Jackus.

Kui Balti riikide peaministrid jõuavad Vilniuse liitmise osas kokkuleppele, siis võib ühisettevõtte luua juba järgmise läbirääkimisvooru käigus, rääkis Jackus BNS-ile.

Jackuse sõnul saatis Leedu transpordiminister neljapäeval Eestile ja Lätile kompromissettepanekud, kuid Vilniuse Rail Balticu põhitrassist kõrvale jätmist nende kompromisside seas ei ole.

Balti riikide ja Soome ning Poola ministrid kirjutasid septembris Vilniuses alla leppele, mis on aluseks Rail Balticu raudteeühenduse ühisettevõtte loomisele, kuid alates novembrist on Leedu nõudnud Vilniuse liitmist trassiga. Vaidluste tõttu ei ole ühisfirmat senini veel asutatud.

Rail  Baltic on Eestit, Lätit ja Leedut ühendav 1435 millimeetrise rööpme ehk Euroopa laiusega elektrifitseeritud raudteeühendus, mis peaks kulgema Tallinnast Riia ja Kaunase kaudu Varssavisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles