Ecuadori ajaleht sai presidenti solvava karikatuuri eest karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecuadori president Rafael Correa (vasakul) koos Kuuba revolutsiooniliidri Fidel Castroga (paremal). Taamal Nicaragua president Daniel Ortega.
Ecuadori president Rafael Correa (vasakul) koos Kuuba revolutsiooniliidri Fidel Castroga (paremal). Taamal Nicaragua president Daniel Ortega. Foto: SCANPIX

Ecuadiori meediakanalite järelevalveasutus määras rahatrahvi ajalehele El Universo, mis avaldas väidetavalt president Rafael Correa administratsiooni mainet kahjustava karikatuuri.

El Universali karikaturist Xavier Bonilla on enda sõnul langenud «võimu kuritarvitamise» ohvriks, nimetades tekkinud olukorda «Taaveti ja Koljati võitluseks».

Järelevalveameti otsuses seisis, et kui Bonilla 72 tunni jooksul oma tööd ei «paranda», peab väljaanne maksma trahvi kahe protsendi ulatuses oma viimase kvartali kasumist.

Kõnealune joonistus kujutas ajakirjanik Fernando Villavicencio kodu jõhkrat läbiotsimist 27. detsembril.

Nüüdseks juba Ecuadorist lahkunud Villavicencio uurib naftatööstuses valitsevat korruptsiooni ning Correa administratsioon on teda süüdistanud e-kirjade varastamises presidendi kasutajakontolt.

Sotsialistist presidendi suhted Ecuadori uudistemeediaga on pingelised, kuna riigipea on neid nimetanud opositsiooni käepikenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles