Kerry ja Ukraina opositsioon leppisid kokku konkreetsetes sammudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry ja Ukraina opositsiooniliidrid leppisid laupäeval kokku edasistes konkreetsetes sammudes Ukraina sisekonflikti lahendamiseks ning «mitte ainult solidaarsuses ukraina rahvaga», ütles opositsiooni seadusandja Petro Porošenko ajakirjanikele.

Kerry ja Ukraina opositsioonijuhtide kohtumine leidis aset Saksamaal Müncheni julgeolekukonverentsi raames.

Ukraina opositsioonipartei Batkivštšõna parlamendifraktsiooni juhi Arseni Jatsenjuki sõnul arutati kohtumisel praktilist plaani, kuidas «lõpetada vägivald, vabastada kõik pantvangid ning uurida ukrainlaste röövimisi, piinamisi ja tapmisi».

«Selle eesmärgi nimel nõustusime Euroopa Nõukogu peasekretäri [Thorbjörn] Jaglandi ettepanekuga moodustada sõltumatu komisjon, kuhu kuuluksid opositsioon, võimud ja Euroopa Nõukogu peasekretäri esindajad,» ütles Jatsenjuk.

Plaani teised osad on põhiseadusreform ja majanduspakett, lisas ta.

«Me arutasime väga tõsist majanduspaketti meie lääne partneritega, paketti, mida saab pakkuda ainult Ukraina uuele valitsusele ning tingimusel, et Ukraina opositsioon saab pärast reformi täieliku võimu.»

Porošenko ütles, et järgmisel nädalal külastavad Kiievit Euroopa Liidu välispoliitikajuht Catherine Ashton, Euroopa Komisjoni volinik Štefan Füle, USA välisministri abi Victoria Nuland ning mitme ELi liikmesriigi välisministrid.

Kerry kohtumine Ukraina opositsioonijuhtidega kestis umbes tunni varem kavandatud poole tunni asemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles