Sloveenias jäi tugeva lumesaju tõttu elektrita 120 000 majapidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverõõmud Loode-Sloveenias Bledi järvel.
Talverõõmud Loode-Sloveenias Bledi järvel. Foto: SCANPIX

Sloveeniat kimbutavad tugev lumesadu ja lörts on sulgenud raudteid ja jätnud üle kogu riigi elektrita 120 000 majapidamist ehk umbes 250 000 inimest, teatas eile valitsus ja kohalik meedia.

Pealinnast Ljubljanast 40 kilomeetrit lõunas Postojna piirkonnas langesid lume ja jää raskuse all maha elektriliinid. Raskete ilmaolude jätkumise tõttu ei olnud võimalik neid ka parandada.

«Tegemist on ulatusliku looduskatastroofiga,» ütles peaminister Alenka Bratušek pühapäeval piirkonna külastamise järel. Valitsusjuhi sõnul palub valitsus Euroopa Liidult voolukatkestustest tingitud elektrinappuse katmiseks generaatoreid.

Voolukatkestustest teatati ka Ljubljana, Celje ja Maribori piirkondades.

«Elektrinappus ei ole enam üksnes kohalik, vaid riiklik probleem,» ütles kaitseminister Roman Jakič ja lisas, et sõjavägi on valmis tsiviilametkondadele abi osutama. Mitmele poole on juba appi saadetud sõdurite rühmi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles