Leedu president kandideerib uuesti ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaite.
Leedu president Dalia Grybauskaite. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė teatas täna, et kandideerib riigipeakohale ka järgmiseks ametiajaks.

«Valin igasuguse kahtluseta töö teie heaks ning osalen taas sõltumatuna Leedu presidendivalimistel,» ütles Grybauskaitė pöördumises rahvale.

Grybauskaitė tõdes, et ehkki Leedu majandus on taas tõusuteel, ohustavad riigi edenemist endiselt oligarhid, kes tema sõnul «jagavad omavahel Leedut, takistades täitumast meie unistustel paremast elust».

«Majanduse elavnemine peab puudutama iga majapidamist, iga inimest, aga mitte maanduma oligarhiliste grupeeringute taskutesse,» ütles president oma otsepöördumises.

Tema tähelepanekute kohaselt on «sedamööda, kuidas Leedu jalule tõuseb, elavnenud ka meie riiki lammutavad ja röövivad jõud - nii riigi sees kui väljas».

Leedu presidendivalimised toimuvad 11. mail. Grybauskaitėt toetaks 39,7 protsenti valima minejatest, selgus täna Delfi portaalis avaldatud küsitlustulemustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles