Vene võimud süüdistavad 9. klassi tüdrukut homopropagandas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal homopropagandat keelava seaduse vastane meeleavaldus Saksamaal Hamburgis.
Venemaal homopropagandat keelava seaduse vastane meeleavaldus Saksamaal Hamburgis. Foto: SCANPIX

Venemaal Brjanski oblastis üheksandas klassis õppiv tüdruk on esimene alaealine, keda võimud süüdistavad homopropaganda keelustava seaduse rikkumises, teatas uudisteportaal Znak.

Väljaanne ei avaldanud tüdruku nime, viidates tema isiku kaitsmisele, kuid märkis, et võimud hakkasid tema tegevust uurima pärast seda, kui ta kuulutas mullu novembris avalikult oma «mittetraditsioonilist seksuaalorientatsiooni».

Võimude hinnangul on tüdruk rikkunud mullu jõustunud vastuolulist seadust, mis keelustab Venemaal homoseksuaalsete propaganda alaealiste hulgas.

Mullu juunis heaks kiidetud seadus näeb ette homoseksuaalse propaganda eest rahatrahvi ja kinnipidamise. Üksikisikut võib taolise teo eest ähvardada kuni 100 000 rubla (üle 2300 euro) suurune rahatrahv ja 15-päevane vabadusekaotus, organisatsioone võidakse aga trahvida kuni miljoni rublaga (üle 23 000 euroga) ning ajutise tegevuskeeluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles