Moskva koolitulistajat ootab ees psühhiaatriline ekspertiis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva keskkoolis nt 263 tulistanud 10. klassi õpilane pea läbima psühhiaatriline ekspertiisi, rääkis juurdluskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin.

«Uurijad kuulavad ta spetsialistide juuresolekul üle. Selgitatakse välja põhjused, mis teda sellisele teole ärgitasid,» rääkis ta Interfaxile.

«Lisaks sellele on uurijad juba küsitlemas tunnistajaid, kelle seas on turvatöötajad, kooli töötajad ja õpilased,» lisas Markin.

Moskva koolipoiss läks täna oma klassi ja lasi maha geograafiaõpetaja. Lisaks tulistas ta kahte politseinikku, kellest üks suri. Nooruk kasutas veretöö sooritamisel kahte oma isale kuuluvat relva, mis olid registreeritud.

Venemaa kriminaalkoodeksi järgi võib koolis tulistanud noorukit süüdimõistmisel karistada kuni kümne aasta pikkuse kinnipidamisega kasvatusliku töö koloonias, kuna arvatav tulistaja pole veel 16-aastane.

Ühiskondliku Palati liige advokaat Anatoli Kutšerena ütles, et nooruki isa tuleks võtta vastutusele relvade sobimatu hoidmise tõttu.

Venemaa president Vladimir Putin on koolis toimunud tulistamisega kursis, kinnitas riigipea pressisekretär Dmitri Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles