Kesk-Aafrika Vabariigis paljastus veresaun

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Aafrika Vabariigis paljastus veresaun
Kesk-Aafrika Vabariigis paljastus veresaun Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika Vabariigis Mbaikis leiti kristlaste ja moslemite kokkupõrke järgselt rohkem kui 70 inimese surnukeha.

Lisaks põletati vägivalla käigus maha 30 maja, edastab AFP.

Võimude sõnul hukkusid need isikud möödunud nädalal Mbaikis toimunud kokkupõrgetes.

Vägivalla all kannatavas riigis valiti möödunud kuul uueks ajutiseks presidendiks Catherine Samba-Panza. Loodeti, et uus naissoost president vähendab vägivalda, kuid seda ei ole juhtunud.

Äärmusislamistliku liikumise Séléka mässuliste kokkupõrked kristlaste omakaitserühmitustega on jätkunud ning tapetute arv on kasvanud.

Politsei esindaja sõnul sai nüüdne kokkupõrge alguse, kui kristlased ründasid Mbaikis islamiste.

Séléka islamistide arvates on praeguses olukorras süüdi kristlased, kes tapavad julmalt moslemeid.

Séléka islamistid kukutasid 2013. aasta märtsis president François Bozizé, kes sunniti riigist lahkuma. Uueks presidendiks sai siis Michel Djotodia, kes saatis Séléka laiali. Islamistid sellele ei allunud ning riigis lahvatas vägivald.

Jaanuaris käis maailma meediast läbi uudis, et vägivald on seal jõudnud uuele tasemele  - kannibalismini. Pealinnas Banguis sõi kristlane tapetud moslemi liha.

Kesk-Aafrika Vabariigis ei ole seni suudetud rahvusvaheliste sõjajõudude ponnistustest hoolimata stabiilset siseriiklikku olukorda saavutada.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles