USAs põgenes neljas mõrvas süüdi mõistetu Super Bowli ajal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael David Elliot
Michael David Elliot Foto: SCANPIX

USAs pani üks nelja mõrva eest vanglakaristust kandev mees toime sensatsioonilise vanglast põgenemise.

40-aastane Michael David Elliot põgenes Michiganis asuvast Ionia vanglast möödunud pühapäeval, kui oli käimas USA spordi suursündmus, ameerika jalgpalli finaalmäng Super Bowl, edastab Detroit Free Press.

Mees kaevas endale põgenemistee kahe aia alt ja tal õnnestus jõuda lähedal asuvasse metsa.

Elliot kandis põgenedes valget köögikitlit. See oli lumisel maastikul kamuflaažiks.

Mees peatas maanteel sõitnud naise, võttes ta pantvangi. Ta käskis naisel sõita Indiana osariiki. Naisel õnnestus helistada politseisse, kui ta bensiinijaamas autot tankis.

Mees sai sellest aru ja põgenes naise autoga.

«Helistaja oli rahulik. Ma ei oleks uskunud, et ta võiks sellises keerulises olukorras olla,» sõnas hädaabikõne vastu võtnud dispetšer.

Politsei käivitas pärast Ellioti põgenemise avastamist ta otsingud. Meest peeti ta mõrvarimineviku pärast väga ohtlikuks.

Põgenemispiirkonna elanikel soovitati jääda siseruumidesse. Samuti suleti mitu kooli, kuna kardeti, et Elliot võib võtta lapsi pantvangi.

Politsei tabas põgeniku lõpuks Indiana maapiirkonnas.

Elliot oli enne põgenemist olnud juba 20 aastat vangistuses 1993. aastal toime pandud nelja mõrva eest. Kohus määras talle eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles