Tõmošenko: opositsiooni läbirääkimised Janukovõtšiga on mõttetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosungil olek kiri teatab, et Krimmi elanikud toetavad Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit.
Loosungil olek kiri teatab, et Krimmi elanikud toetavad Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit. Foto: SCANPIX

Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko kritiseeris opositsiooni esindajate läbirääkimisi võimude esindajatega riigi sisepoliitilise olukorra üle, kinnitas tema tütar Jevgenija Tõmošenko.

«Tema arvates on läbirääkimised mõttetud ja vastuvõetamatud. Need võivad viia üksnes küsitava kompromissini. Võim tahab üksnes võita aega. Minu ema on igasuguste poolikute abinõude vastu,» rääkis Tõmošenko Austria väljaandele Die Presse.

Rahvas võidab peagi, president Viktor Janukovõtš kaotab kontrolli olukorra üle riigis, vahendas tütar oma ema prognoosi.

Euroopa plaanitavate sanktsioonide suhtes Ukraina võimude vastu on Julia Tõmošenko positiivselt meelestatud, kuid neist oleks pidanud rääkima juba varem.

«Sanktsioonid tuleks kehtestada lähipäevil, et need ulatuksid lõpuks ka vägivalla eest vastutavate inimesteni. Endisel peaministril Mõkola Azarovil tuleb keelata ära sissesõit Euroopa Liitu, kuna tema valitsuse siseminister ei teinud midagi, et peatada korrakaitsejõudude vägivallatsemist,» vahendas Jevgenija Tõmošenko oma ema sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles