Venemaa vabastas kaks Gruusia spiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp
Gruusia lipp Foto: SCANPIX

Venemaa vabastas ennetähtaegselt kaks Gruusia kodanikku, keda süüdistati spionaažis, kinnitas Gruusia peaministri esiesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze.

Tema sõnul on vabastatud juba oma perede juures, vahendas Interfax.

Uudisteportaali Gruzija-Online andmetel käib jutt kahest mehest, kes võeti kinni pärast sõda augustis 2008. Abašidze nende nimesid ei avaldanud, kuid täpsustas, et nad mõisteti süüdi ja neid karistati vastavalt kaheksa ja üheksa aasta pikkuse vangistusega.

«Sama süüdistuse tõttu on Venemaal kinni peetud veel mitu meie riigi kodanikku. Me tegeleme selle küsimusega, tähtis on vabastada nad võimalikult ruttu,» lisas ta.

Meedia andmetel lõhkusid Põhja-Osseetia eriteenistused augustis 2008 üheksast Gruusia spioonist koosnenud grupeeringu. Kõik kinnipeetud, kelle seas oli ka venelastest sõjaväelasi, said erineva pikkusega vanglakaristuse.

Gruusia ametivõimud on analoogse sammu ehk vangide vabastamise juba teinud. Mullu kuulutas uus parlament välja amnestia, mis puudutas ka nn Evneri kohtuasja. Sellega seotud Vene ja Gruusia kodanikud mõisteti Venemaa kasuks nuhkimises süüdi 2011. aastal. Uurijate väitel kogusid nad salajast informatsiooni jõustruktuuride kohta Gruusias, andes selle edasi Moskvale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles