Boehner: immigratsioonireformi eelduseks on usalduse taastumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esindajatekoja spiiker John Boehner.
USA esindajatekoja spiiker John Boehner. Foto: SCANPIX

USA esindajatekoja vabariiklasest spiikri John Boehneri sõnul on immigratsioonireformi eelduseks usalduse taastumine president Barack Obama vastu.

«Ma ei ole kunagi alahinnanud raskusi, mis seisavad immigratsioonireformiga sel aastal edasi liikumise teel,» ütles vabariiklane ajakirjanikele.

Sarnaselt paljudele teistele vabariiklastele tekitas Boehneris meelepaha riigipea jaanuarikuine lubadus kõnes olukorrast riigis kasutada majandusliku ebavõrdsuse vähendamiseks vajadusel presidendivõimu ning minna kongressist mööda.

Spiikri sõnul on see süvendanud «usaldamatust» presidendi suhtes.

«Esineb laialdast kahtlust, kas sellele administratsioonile saab usaldada meie seaduste jõustamist. Enne selle muutumist on keeruline edasi liikuda mis tahes immigratsiooni puudutava seadusandlusega,» sõnas Boehner.

Esindajatekoja eesistuja sõnul on ta immigratsioonireformi nimel tegutsenud ja sellele toetust kogunud viimased 15 kuud. «See on teema, mis vajab lahendamist,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles