Biden: otsustan presidendiks pürgimise üle järgmise aasta keskpaigaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden.
USA asepresident Joe Biden. Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden ütles täna uudistekanalis CNN eetrisse jõudnud intervjuus, et kavatseb 2016. aasta presidendivalimistel kandideerimise osas otsusele jõuda järgmise aasta keskpaigaks.

«Võib leiduda põhjuseid, miks mitte kandideerida, kuid praegu ei leidu [selleks] ühtegi ilmselget põhjust,» sõnas Biden, lisades, et realistlikult võiks ta otsusele jõuda järgmise aasta suveks.

Asepresidendi sõnul oleneb tema otsus suuresti sellest, kas ta on riigi juhtimiseks kõige paremini sobiv inimene.

«See ei tähenda, et ma olen ainus mees, kes seda suudaks,» lisas ta. «Aga kui mulle tundub, et mitte keegi teine ei suuda, ja mulle tundub, et mina suudan, siis ma kandideerin. Kui ei, siis mitte.»

Ehkki Bideni tervis on hea, tuleks tal riigipea kohale pürgides kahtlemata tõrjuda kahtlusi, kas ta pole selleks tööks ehk liiga vana.

Uue presidendi ametisseastumise ajaks ehk 2017. aasta jaanuariks oleks Biden 74-aastane ehk Ühendriikdie ajaloo vanim esimest ametiaega alustav president.

Samuti võiks võiks endine veteransenaator jääda alla demokraatide teisele suurele favoriidile, endisele välisministrile Hillary Clintonile, kes kavatseb oma võimalikust kandidatuurist teatada käesoleva aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles