Põhja-Korea saatis USA kodaniku töölaagrisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Bae
Kenneth Bae Foto: SCANPIX

Põhja-Koreas enam kui aasta vangis olnud USA kodanik Kenneth Bae saadeti haiglast töölaagrisse, teatasid eile Ühendriikide võimuesindajad.

Välisministeerium väljendas ühtlasi muret Bae tervisliku seisundi pärast.

«Välisministeeriumi laekus info, et mister Bae on viidud haiglast töölaagrisse. Sellised arengud panevad meid muretsema. Ma kutsume Põhja-Korea võime üles anda mister Baele amnestia ja vabastada ta humanitaaralustel,» ütles ministeeriumi eestkõneleja Jen Psaki.

Bae tunnistas jaanuaris lühikesel pressikonverentsil oma süüd ja palus USA-l aidata kaasa enda vabastamisele.

Korea päritolu 45-aastane giid palus USA-lt abi, et ta «võimalikult kiiresti koju pere juurde pääseks». Pole teada, kas kommunistliku režiimi kukutamise väidetava katse eest 15 aastaks sunnitööle mõistetud Baele avaldati survet.

Bae vahistati 2012. aasta novembris saabumisel Põhja-Korea kirdeosa sadamalinna Rasoni. Kohtuotsuse kohaselt on Bae äärmuslik evangelist, kes toimetas riiki õõnestavat materjali ning kavatses Rasoni baasi rajada.

Varem on teatatud, et Bae tervislik seisund on halb ning ta on kaotanud vangistuses 23 kilogrammi. Hiina uudisteagentuuri Xinhua teatel tundus Bae esmaspäevasel pressikonverentsil pärast viit kuud haiglaravi hea tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles