Põhja-Norras hukkus kaks soome koopasukeldujat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealune Plura-koobas Põhja-Norras, kus hukkus kaks soome koopasukeldujat.
Veealune Plura-koobas Põhja-Norras, kus hukkus kaks soome koopasukeldujat. Foto: SCANPIX

Põhja-Norras Mo i Rana linna lähistel asuvates Plurdaleni veealustes koobastes juhtunud õnnetuses hukkus kaks soome sukeldujat, lisaks sai kolm soomlast vigastada ja nad toimetati ülikooli haiglasse Tromsøs.

Õnnetust uurib Norra politsei, kes ühtlasi edastas selle kohta teavet ka Soome välisministeeriumile.

Neljapäeva hilisõhtul juhtunud intsident sattunud inimesed olid kogenud ja väljaõppinud koopasukeldujad, kes olid Plurdalenis käinud ka varem.

Esialgsete andmete järgi läks viis soomlast sukelduma ja mingil hetkel jäi neist kaks kadunuks. Ülejäänud kolm suutsid ise pinnale tõusta, saades kergelt viga.

Ohvrite surnukehad leiti 130 meetri sügavuselt. Nende väljatoomine on suhteliselt keeruline protsess ja võtab aega, vahendas The Norway Post.

Plurdaleni koopad on ligi 2600 meetrit pikad ja umbes sada meetrit sügavad ning on väga populaarsed Põhjamaade sukeldumishuviliste seas.

Soomes harrastab sukeldumist ligi 40 000, teatas Soome Sukeldujate Liit. Viimase 20 aasta statistika näitab, et aastas juhtub keskmiselt 2,4 surmaga lõppenud sukeldumisõnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles