Prantsuse Alpides sõitis rong rööbastelt välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiõnnetus Prantsuse Alpides.
Rongiõnnetus Prantsuse Alpides. Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpides sõitis rong rööbastelt välja, tuletõrjujate andmetel hukkus kaks ja sai viga veel üheksa inimest.

Rong oli teel Vahemere rannikul asuvast Nice’ist Digne-les-Bains’i, mis on Alpes-de-Haute-Provence’i departemangu keskus. «Mäe otsast alla kukkunud kaljurahn oli umbes sõiduauto suurune, see prantsatas vastu rongi esimest vagunit,» rääkis Annot' linnapea Jean Ballester telekanalile BFM.

Twitteris leviva foto järgi sõitis rööbastelt maha üks kahest vagunist.

Vigastatutest üks on kriitilises seisundis. Ülejäänud kaheksa, nende seas ka rongijuht, said kergelt viga.

Õnnetuse ajal oli rongis 34 inimest. Prokurör Stephane Kellenberger kinnitas, et üks ohvritest on venelanna. Teine on aga pärit Alpide piirkonnast, lisas ta.

Ametivõimude kinnitusel raskendavad päästeoperatsiooni paks lumi ja tõsiasi, et õnnetus juhtus kõrvalises piirkonnas. Kokku tegutseb õnnetuspaigal 110 tuletõrjujat ja 32 päästeautot ning kaks kopterit. 

Le Figaro kirjutas varem, et ohvrid võivad olla välismaalased. Annot’ linnapea Ballester rääkis siis, et temani jõudnud andmete järgi oli üks ohvritest Vene ja teine Suurbritannia kodanik, kuid seda teavet on vaja veel täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles