Bangladeshi rõivavabriku omanikud võtsid vastu tulekahjusüüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks Bangladeshi tekstiilitöösturit, kelle rõivavabrikus hukkus kahe aasta eest tulekahjus 112 töölist, nõustusid täna viimaks kohtu ette astuma ja süüdistuse ära kuulama.

Riigi ajaloo rängim tulekahju leidis aset 2012. aasta novembris pealinnast Dhakast 30 kilomeetri kaugusel asuvas tehases, kus valmib paljude rahvusvaheliste kaubamärkide toodang.

Kaheteistkorruselise hoone põlengus kaotas elu 112 töölist. Rohkem kui tuhat inimest jäid leekidesse lõksu ja paljud olid sunnitud ülemistelt korrustelt alla hüppama.

Süüdistaja Anwarul Kabir Babul ütles, et tehasel ei olnud avariiväljapääse ning hoone asus kitsal tänaval, nii et tuletõrjeautod ei pääsenud sellele ligi.

Uurimise käigus on selgunud, et kui tuletõrjealarm käivitus, käskisid ülemused töölistel tagasi õmblusmasinate juurde minna, öeldes, et tegemist on õppusega. Vabriku väljapääs oli suletud, tulekustutid ei töötanud ja kui olukorra tõsidusest aru saadi, oli paljude jaoks juba hilja põgeneda.

Rõivavabriku Tazreen Fashions omanikud - Delwar Hossain ja tema naine Mahmuda Akter - astusid täna kohtu ette. Ühtekokku on tulekahjuga seoses süüdistus esitatud 13 inimesele.

Babul ütles, et kui omanikud süüdi mõistetakse, ootab neid maksimaalselt eluaegne, kuid minimaalselt seitsme aasta pikkune vanglakaristus.

13 süüdistatavast neli on endiselt vabaduses.

Kunagi varem ei ole Bangladeshis ühtki tulusa tekstiilitööstuse vabrikuomanikku kohtu alla antud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles