Kümnes suurmeeleavaldus Kiievis meelitas kohale tuhandeid inimesi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiievis kogunes kümnendale euromaidanile tuhandeid inimesi, nende ees esinesid sõnavõttudega nii UDARi juht Vitali Klitško kui ka Batkivštšina liige Aleksandr Turtšinov.

Militsionääride hinnangul tuli Iseseisvuse väljakule ligi 6000 meeleavaldajat, ajakirjanike arvestuste järgi aga 20 000 inimest. Opositsiooni väitel on kokkutulnuid 50 000, AFP arvutuste järgi aga 70 000.

Klitško soovitas president Viktor Janukovõtšil tulla Maidanile debatte pidama, et saada teada, mida Ukraina kodanikud temast arvavad.

Turtšinov rääkis üleriigiliste omakatserühmade vajalikkusest. Need kaitseks tema sõnul kodanike elu ja vara. Varem on niisuguseid rühmi, mida nimetati kaardiväeks, moodustatud Kiievis ja Lvivis.

Rahvasaadik Petro Porošenko rääkis, et korrakaitsejõudude valve all on endiselt 49 euromaidani aktivisti. Interfaxi arvutuste järgi on 36 inimest kas kadunud või röövitud.

Lisaks euromaidanile oli tänavatel Vene telekanali Dožd (Vihm) poolehoidjad, kes avasid vihmavarju. Dožd teenis võimude pahameele Leningradi blokaadi lõppemise 70. aastapäeva eel korraldatud küsitlusega, milles kanal küsis, kas Nõukogude võimud oleks pidanud linna Saksa vägedele loovutama, et vältida sadade tuhandete inimeste surma. Sideoperaatorfirma otsustas kanali edastamise lõpetada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles