Ukraina suurendas terrorismiohu tõttu julgeolekujõudude valmisolekut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnes euromaidan Kiievis 9. veebruaril.
Kümnes euromaidan Kiievis 9. veebruaril. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuametnikud teatasid riiki ähvardavast terroriohust, mistõttu viidi julgeolekujõud kõrgendatud valmisolekusse.

Ukraina on teatanud, et teeb ettevalmistusi terrorirünnakute ärahoidmiseks lennuväljadel, rongides, gaasitorustike ja tuumajaamade juures.

Julgeolekuteenistuse SBU kinnitusel pole sel mingit seost opositsiooni meeleavaldustega Kiievis. Pigem on tegemist ennetavate sammudega.

SBU väitel on Ukrainat ähvardatud igasuguste plahvatustega, lisaks riigiametite hõivamisega. Julgeolekuteenistus sellele informatsioonile mingeid detaile ei lisanud.

Opositsioon korraldas eile Kiievi kesklinnas kümnenda suurmeeleavalduse, kus erinevate andmete järgi osales kuni 77 000 inimest.

Meeleavaldused ehk euromaidan sai Ukrainas hoo sisse mullu novembri lõpus, kui president Viktor Janukovõtš keeldus Vilniuses allkirjastamast eurointegratsiooni lepet ja teatas hoopis lähenemisplaanidest Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles