Bosnias põlesid rahutuste käigus ajaloolised dokumendid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutuste käigus põlema süüdatud hoone Tuzlas.
Rahutuste käigus põlema süüdatud hoone Tuzlas. Foto: SCANPIX

Bosnia ja Hertsegoviina võimude kinnitusel põlesid rahutuste käigus Osmanite riigi päevilt pärinevad ajaloolised dokumendid.

Võimude sõnul läksid põlesid dokumendid pärast Sarajevos asuvas riigiarhiivi hoones möödunud nädala reedel puhkenud tulekahju, mis sai alguse valitsusvastaste meeleavalduste käigus, kui protestijad piirasid lähedalasuvat presidendipaleed.

«See on Bosnia jaoks katastroofiline kahju, kuna hävitatud dokumente ei saa taastada,» ütles arhiivi esindaja Admir Jerkovic. «Huligaanid, kes tulekahju süütasid, põletasid ära Bosnia mälestused. See on kuritegu bosnia rahva vastu,» lisas Jerkovic.

Bosnias puhkesid rahutused möödunud nädala kolmapäeval, kui kõrge tööpuuduse ja vaesuse vastu meelt avaldanud demonstrandid süütasid Sarajevos ja teistes linnades valitsusasutusi. Meeleavalduste käigus on saanud vigastada üle saja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles