Küsitlus: ameeriklaste enamus pooldab Kuuba-piirangute leevendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba lipp
Kuuba lipp Foto: Bildhuset/Scanpix

Enamik ameeriklasi pooldab Kuubale seatud rangete piirangute leevendamist, selgus teisipäeval avaldatud küsitlustulemustest.

Piirangute vastu ollakse eriti Floridas, kus elab Ühendriikide suurim kuubalaste kogukond.

Üle riigi toetab muudatust 56 protsenti vastanuist, Floridas aga 63 protsenti, ütles uuringu läbi viinud mõttekoda Atlantic Council, kelle sõnul on Florida meelemuutus ootamatu. «See on oluline muutus varasemaga võrreldes. Kuuba oli tõrges, sest Florida oli tõrges. See küsitlus näitab, et nii see enam ei ole,» ütlesid uuringu autorid Paul Maslin ja Glen Bolger.

Miami-Dade'i maakond, mida ajalooliselt peetakse USA ja Kuuba suhete normaliseerumise vastustajate kantsiks, toetab nüüd 64-protsendiliselt muutust.

USA kehtestas Kuubale majandusembargo 1960. aastal, aasta pärast Fidel Castro võimuletulekut.

Nüüd ütleb rohkem kui iga kuues vastaja, et toetaks Kuuba-poliitikat, mis võimaldaks USA ettevõtetel kommunistliku saareriigiga normaalselt suhelda ja vabalt tegutseda.

Sama paljud näeksid meelsasti Kuubale reisimise piirangute tühistamist.

61 protsenti arvates peaks USA valitsus kustutama Kuuba terrorismi toetavate riikide mustast nimekirjast. Floridas on seda meelt 67 protsenti vastanuist.

Demokraadist senaator Patrick Leahy ütles uuringut kommenteerides, et «on aeg muuta Kuuba-poliitikat, sest see on diskrimineeriv, vale ja vajab muutmist».

Tema sõnul on Eisenhoweri poliitika oma aja ära elanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles