Hiinat tabas surve Põhja-Korea hukkamõistmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Lee Myung-bak (keskel), koos Jaapani peaministri Yukio Hatoyama (vasakul) ja Hiina kollegi Wen Jiabaoga kummardavad rahvale tänasel kohtumisel Lõuna-Koreas.
Lõuna-Korea president Lee Myung-bak (keskel), koos Jaapani peaministri Yukio Hatoyama (vasakul) ja Hiina kollegi Wen Jiabaoga kummardavad rahvale tänasel kohtumisel Lõuna-Koreas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea ja Jaapan avaldasid täna Hiinale survet, et see mõistaks hukka Põhja-Korea rünnaku Lõuna-Korea sõjalaeva vastu. Märtsis põhja lastud laeval sai surma 46 mereväelast, vahendas uudisteagentuur AFP.

Lõuna-Korea president Lee Myung Bak kohtus Jaapani peaministri Yukio Hatoyama ja Hiina kolleegi Wen Jiabaoga piirkondlikul kokkusaamisel, kus peatähelepanu pöörati Korea poolsaare pingelisele olukorrale.

Kahe Korea omavahelised suhted muutusid veelgi jäisemaks kui Lõuna-Korea juhitud rahvusvaheline uurimine tegi kindlaks, et just põhjanaabrite torpeedo uputas nende laeva.

Jaapan toetab Souli, kuid Hiina on seni hoidunud Põhja-Korea hukka mõistmisest. Hiina on siiski lubanud stabiilsust regioonis toetada ja laeva uputajaid mitte kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles