Video: Thamesi lähistel elavad inglased võitlevad üleujutustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias Thamesi jõe ääres elavad inimesed sattusid riigi edelaosas ohtu uue tormi tõttu, vahendas Reutersi video.

Veetase jões on juba nii rekordiliselt kõrge ja seda pärast kaks nädala kestnud vihmasadusid.

Briti meteoroloogiateenistus edastas pühapäeva õhtul 16 hoiatust üleujutuste kohta. Kohalikel on soovitatud kodudest ajutiselt lahkuda.

Heathrow lennuvälja lähistel Thamesi orus asuv Datcheti küla on üks enim kannatada saanud paikadest. Üleujutus on võtnud see ligi 4000 elanikuga küla oma võimu alla. Elektrit pole ja kanalisatsioonisüsteem ei tööta.

Majade ette on paigutatud liivakotte. Paljud inimesed pakkisid kodudest lahkumiseks kohvrid, kuid rongiliikluse seiskumise tõttu osutus plaan teostamatuks.

Datchetis elav Andrew Morris rääkis Reutersile, et tegemist on suurima üleujutusega pärast 1947. aastat.
Kohalikud elanikud ootavad täiendavat liivakottide kogust, et tugevdada kodumajade vundamenti. «Praeguse seisuga on nii, et lootsin saada umbes kümme kotti, kuid sain kaks. Olen endiselt ootel, loodan saada lisa,» rääkis külaelanik Andrews Castro.

Castro sõnul tekitab suurvesi tohutut kahju, kindlustusfirmad ei taha asjast midagi kuulda. Oleme pettunud, kohalikud ametivõimud ka mingit abi ai anna, rääkis ta ja lisas, et isegi liivakotte pole piisavalt.

Suurbritannia kaitseministeerium saatis 1600 sõdurit kannatada saanud piirkonda appi.

Meteoroloogiateenistus ennustad teisipäevast neljapäevani vihmasadu, mis võib võtta enda alla Lõuna-Inglismaa, Midlandsi ja Walesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles