Tadžikistani kaks ministrit muutsid oma nime tadžikipäraseks

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžikistani president Emomali Rahmon, kes enne 2007. aastat oli Emomali Šrifovitš Rahmonov.
Tadžikistani president Emomali Rahmon, kes enne 2007. aastat oli Emomali Šrifovitš Rahmonov. Foto: SCANPIX

Tadžikistani valitsuse kaks ministrit muutsid oma perekonnanime tadžikipäraseks.

Need olid transpordiminister Hairullo Assojev ning tervishoiu- ning sotsiaalkaitseminister Husratullo Salimov, vahendas uudisteportaal CA-News.

Transpordiministri tänasel pressikonverentsil olid tema ees laual nimesilt Hairullo Asozoda. Ametkonna kodulehekülje pole seda veel muudetud.

Tervishoiuminister võttis omale isa nime, mis lisaks Tadžikistanile on levinud tava ka Iraanis ja Afganistanis. Seega on tema uueks nimeks Nusratullo Faizullo.

Paar kuud tagasi andis põllumajandusminister Kosim Kosimov sisse avalduse sooviga muuta nime. Nüüd on ta Kosim Rohbar.

Lisaks muutsid on nime tadžikipäraseks ka riikliku rahanduskontrolli ja korruptsiooniga võitlemise ameti juht, Kurgonteppa linnapea, keele- ja terminoloogiakomitee juht.

Tegemist on perekonnanime tadžikipäraseks muutmise teise lainega. Esimese initsiaatoriks aastal 2007 oli president Emomali Rahmon, keda varem teati kui Emomali Šrifovitš Rahmonov.

Jaanuaris kirjutas kohalik meedia, et Venemaale suundunud tadžikid muudavad oma nime slaavipäraseks, et muuta tulevik kergemaks ja tööotsingud hõlpsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles