Türgi sõdureid tabas kodumaal raketirünnak

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid pealetungil.
Türgi sõdurid pealetungil. Foto: Reuters/ScanPix

Kuus türgi sõdurit langes ja mitmed said viga raketirünnakus riigi lõunaosas asuvale sõjaväebaasile. Julgeolekuametnike sõnul kahtlustatakse rünnaku korraldamises Kurdistani Tööpartei (PKK) mässulisi.

Kohaliku uudisteagentuuri Anatolia teatel tulistasid kurdi mässulised raketi Vahemere-äärses sadamalinnas Iskenderunis asuva sõjaväebaasi pihta. Sõdurid avasid vastutule, kuid pole teada, kas mõni ründaja sai tulevahetuses viga, vahendas BBC.

Rünnak leidis aset päev pärast seda, kui vanglakaristust kandev PKK juht ja kurdide vabadusvõitlejaks peetav Abdullah Öcalan loobus dialoogist keskvalitsusega.

Öcalani vahistamisest möödus tänavu 11 aastat, praegu kannab mees Imrali vanglasaarel eluaegset vanglakaristust. Türgi kohus määras Öcalanile riigireetmise pärast küll kõrgeima karistusmäära - surmanuhtluse, mis 2002. aastal muudeti seoses karistusreformiga eluaegseks vanglakaristuseks.

Kurdistani Tööpartei (PKK) on juba veerand sajandit võidelnud iseseisva kurdi riigi eest ning selle kampaania käigus on hukkunud hinnanguliselt 45 000 inimest. Ankara ja valdav osa rahvusvahelisest avalikkusest peab PKKd terroristlikuks organisatsiooniks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles