Tõmošenko: Janukovõtš on Putini nukk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni toetaja Julia Tõmošenko pildiga plakatiga.
Opositsiooni toetaja Julia Tõmošenko pildiga plakatiga. Foto: SCANPIX

Vangistatud Ukraina endise peaministri Julia Tõmošenko sõnul teeb riigis president Viktor Janukovõtši asemel otsuseid Vene president Vladimir Putini.

«Meie Euroopa sõbrad usuvad, et pärast pikki kõnelusi ja laene saavad nad Janukotõtši tuua tagasi Euroopa-teele,» ütles 2011. aastal võimu kuritarvitamise eest seitsmeks aastaks vangi mõistetud Tõmošenko intervjuus nädalakirjale Dzerkalo Tõžnia. «Nad ei saa seda teha. Sest mitte Janukovõtš ei otsusta vaid Putin.»

«Me peame vabanema Ukraina presidendist, kes ei langeta õiguslikus mõttes enam iseseisvaid otsuseid,» lisas ekspeaminister. «Kui Vladrimir Putin kulutas Sotši olümpiamängudele 50 miljardit dollarit, siis Ukraina nimel kulutab ta kõik.»

Tõmošenko sõnul on vastasseisu lahendamiseks vaid üks võimalus – Janukovõtš peab tagasi astuma. «Ainus teema, mille üle Janukovõtšiga läbirääkimisi pidada, on tema lahkumise tingimused,» täpsustas Tõmošenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles