Dombrovskis esitati Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Läti peaministripartei Ühtsus esitas täna endise valitsusjuhi ja praeguse parlamendisaadiku Valdis Dombrovskise ametlikult Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadiks.

Mullu Maxima varingu järel ametist lahkuda otsustanud Dombrovskise kandidatuuri Euroopa Rahvaparteile (EPP) esitas Ühtsuse liider ja praegune peaminister Laimdota Straujuma. Läti uudisteportaali Mixnews andmetel langetas Ühtsuse juhtkond otsuse üksmeelselt ning otsus pälvis ka aplausi.

Dombrovskise sõnul soovib ta Euroopa Komisjoni presidendina luua uusi töökohti, tugevdada ühisturgu, tagada jätkusuutliku majanduskasvu ja õiglase konkurentsi. Dombrovskise kandidatuurile on avaldanud avalikult toetust ka a IRL Eestist ja Isamaaliit Leedust.

«Valdis Dombrovskis on Läti peaministrina tõestanud ennast tugeva juhina, tuues Läti välja raskest majanduskriisist. Tema meelekindlus ja tark tegutsemine on talle toonud tuntust terves Euroopas. IRL toetab Valdis Dombrovskise kandidatuuri, sest temasarnaseid noori ja dünaamilisi juhte, kes julgevad otsuseid langetada on Euroopal väga vaja,» põhjendas IRLi esimees Urmas Reinsalu EPP presidendile Joseph Daulile saadetud avalduses.

EPP paneb oma kandidaadi paika 6.–7. märtsil Iirimaal Dublinis toimuval kongressil, kus konservatiivide kandidaadina väljuva poliitiku valib välja 700 delegaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles