Ukrainas joostakse tormi Maidani kui kaubamärgi registreerimisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi kesklinnas asuv Iseseisvuse väljak, mida kutsutakse ka Maidan. Euromaidan tähendab aga eurointegratsiooni pooldajate meeleavaldusi.
Kiievi kesklinnas asuv Iseseisvuse väljak, mida kutsutakse ka Maidan. Euromaidan tähendab aga eurointegratsiooni pooldajate meeleavaldusi. Foto: SCANPIX

Mitmed ühiskondliku elu tegelased on hakanud registreerima kaubamärke, mis on seotud Kiievi kesklinna protestiaktsioonidega, sisaldades näiteks ka sõna maidan ehk väljak.

Advokaat Markijan Galabala rääkis Interfaxile, et 3. detsembril 2013 andis patendiametisse sõna EuroMaidan registreerimiseks avalduse sisse Vladimir Kompaniets, kes esindab üliõpilaste euromaidani organiseerimiskomiteed. 30. detsembril anti sarnase avaldus sisse Vitali Klitško nime all.

Kunagine rahvasaadik ja 2004. aastal Ukraina presidendiks kandideerinud Aleksandr Ržavski soovib registreerida märgistust Ühiskondlik Liikumine Rahvamaidan.

Batkivštšina ridadesse kuuluv Pavel Petrenko tahab registreerida märgistust Üleukrainaline Ühendus Maidan.

Aleksandr Jurakov ja Vitali Lazarenko tahavad registreerida märki Poliitiline Partei Maidan, Ühiskondlik Liit Maidan, Rahvalik Ühendus Maidan.

Natalja Primatšenko tahab registreerida nime MAIDAN (slaavi tähtedega), Kodanikuplatvorm Maidan, Gromaidan. Ludmila Ponomarjova tahab registreerida nime MAIDAN (slaavi tähtedega) ja MAYDAN.

Lisaks tahavad mitmed, nagu näiteks Klitško, Petrenko ja Lazaraneko, registreerida nime Ühing Maidan,

«Enamik originaalsõnu, eriti just uued, võivad saada registreeritud kaubamärkidena. Brändi ametlik omanik võib keelata ära selle kasutamise ilma tema loata,» selgitas Galabala.

Selle kohta, et mõni Maidani sõna sisaldav kaubamärk oleks juba registreeritud, andmeid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles