Klitško palub Merkelilt sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Ukraina opositsioonilise partei UDAR juht Vitali Klitško kavatseb kohtumisel Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga tõstatada küsimuse mitme Ukraina riigiametniku suhtes sanktsioonide rakendamisest.


«Jah, ma palun sanktsioone, mida Euroopa Liit saaks rakendada isikute suhtes, kes rikuvad inimõigusi, kes esindavad praegust võimu ning kelle ärid asuvad piiri taga. Nad käivad sageli välismaal. Viisapiirangud on samuti sanktsioonid, nagu ka arvete külmutamine. Ma kavatsen sel teemal Merkeliga vestelda,» ütles Klitško täna ajakirjanikele.

Klitško ja samuti opositsiooni kuuluva partei Batkivštšõna liider Arseni Jatsenjuk kavatsevad Merkeliga kohtuda täna Berliinis.

USA teatas jaanuaris, et kehtestab vastuseks Kiievis meeleavalduste jõuga laialiajamisele sanktsioonid mitme Ukraina kodaniku suhtes.

Valitsusvastased meeleavaldused algasid Ukrainas novembri lõpus pärast presidendi otsust jätta sõlmimata assotsiatsioonilepe Euroopa Liiduga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles