Minister: Venemaa ostab Ukraina võlakirju sel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Anton Siluanov.
Vene rahandusminister Anton Siluanov. Foto: SCANPIX

Venemaa eraldab Ukrainale sel nädalal järgmise laenuosa, ütles Vene rahandusminister Anton Siluanov täna.

Siluanov rääkis ajakirjanikele, et Venemaa ostab kahe miljardi dollari eest Ukraina eurovõlakirju.

Venemaa president Vladimir Putin lubas 17. detsembril kohtumisel Ukraina presidendi Viktor Janukovõtšiga, et Moskva on valmis ostma 15 miljardi dollari (11 miljardi euro) eest Ukraina riigivõlakirju ja alandama kolmandiku võrra Ukrainale müüdava gaasi hinda.

23. detsembril ostis Venemaa Ukraina võlakirju kolme miljardi dollari eest, kuid külmutas laenuabi pärast Ukraina valitsusvastaste protestide eskaleerumist.

Ühtlasi nõustus Venemaa tühistama kaubandustõkked, mis kehtestati aasta algul, kui tundus, et Kiiev on sõlmimas Euroopa Liiduga vabakaubandus- ja assotsiatsioonilepet.

Janukovõtš otsustas novembri lõpus jätta ELiga lepe allkirjastamata, põhjendades seda vajadusega taastada kaubandussuhted Venemaaga. Otsus vallandas Kiievis riigi viimase kümnendi suurimad valitsusvastased protestid.

Venemaa oli leppele vastu, püüdes Ukrainast meelitada enda juhitud tolliliitu, kuhu kuuluvad veel Valgevene ja Kasahstan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles