Internetist saab osta Kataloonia «euromünte»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse toetaja Barcelonas meelt avaldamas.
Kataloonia iseseisvuse toetaja Barcelonas meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Kuigi Kataloonial võib tekkida raskusi Hispaaniast eraldumisega ja veelgi suuremaid probleeme seejärel taas ELi astumisega, saab anonüümse Facebooki-lehe vahendusel osta Hiinas vermitud «katalaani euromünte».


Kui Hispaania kaheeurosel on kuningas Juan Carlose portree, siis Facebooki sama summat sümboliseerivatel katalaanimüntidel on traditsiooniline rahvapidustuste inimpüramiid. 50-, 20-, 10-, 5-, 2- ja 1-sendistel on Kataloonia kaitsepühak Püha Jüri võitlemas lohega.

Esimene dekoratiivmüntide seeria on osutunud edukaks ja nüüd võib komplekti, mille katalaani Senyera-lipuga kaunistatud karbile on kirjutatud «Esimene katse vermida Kataloonia Vabariigi euromünte», soetada eBayst alghinnast kolm korda kõrgema tasu ehk 10 euro eest.

Hispaania ajalehel El Mundo õnnestus ühendust saada ka mündimüügi algatajaga, kes lubab enda kohta kasutada vaid nime Miquel. Tema sõnul läheb 20 protsenti saadud tulust ühele ühendusele, mis toetab Kataloonia iseseisvust.

Vastuseks küsimusele, kas ta valeeurosid vermides ELi seadusi ei riku, vastas Miquel, et tema mündid on pärisrahast pisut väiksemad ja mitte kusagile nende peale pole kirjutatud sõna «euro».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles