Leedu president sai oma teise musta vöö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Maailma Taekwondo Föderatsiooni (WTF) president Chungwon Choue autasustas parajasti Lõuna-Koreas töövisiidil viibivat Leedu riigipead Dalia Grybauskaitėt au musta vööga.


Choue sõnul näitavad nad sellega austust Leedu presidendi vastu ning tunnustavad tema panust maailma paremaks ja rahumeelsemaks muutmisse. Grybauskaitėl on ka tema sportlike saavutuste eest 1999. aastast must vöö, mille talle omistas USA Idamaiste Võitluskunstide Akadeemia. See juhtus ajal, kui praegune riigipea töötas Washingtonis Leedu saatkonnas.

«Idamaised võitluskunstid sisaldavad elufilosoofiat, mis toidab vastutustundlikkust, tahtejõudu, austust inimolendite ja vastase vastu; nad õpetavad vaprust, enesedistsipliini ja keskendumist,» lausus president. «Need omadused on tähtsad ka poliitikas ja igapäevaelus.»

Taekwondo on traditsiooniline Korea võitluskunst. WTFi on sama auga pärjanud ka USA presidenti Barack Obamat, ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni ja Korea Vabariigi presidenti Lee Myung-baki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles