USA kodakondsusest ütles lahti rekordarv inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud aastal loobus USA kodakondsusest rekordarv – 3000 – inimest. CNNi sõnul on see number kolm korda suurem viimase viie aasta keskmisest.


Osaliselt peitub kodakondsusest lahti ütlemiste põhjus Ühendriikide järjest keerukamaks muutuvas maksusüsteemis. USA maksustab kõiki oma kodanikke, sõltumata sissetuleku saamise riigist. Tihti peavad välismaal elavad ameeriklased keerulise maksusüsteemiga toime tulemiseks otsima lisaabi, mis omakorda toob ka lisakulutusi.

Butler Snow maksuadvokaadi Brad Westerfieldi sõnul on kodakondsustest loobumise peamiseks põhjuseks 2010. aastal vastu võetud välismaal teenitud tulude deklareerimise seadus.

«Aina rohkem inimesi loobub kodakondsusest või loovutab rohelise kaardi,» rääkis Westerfield. «Inimesed tahavad oma rahaasju lihtsustada, lihtsalt maksta makse ja anda aru ühele võimule.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles