Janukovõtš süüdistas opositsiooni üle piiri minekus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Janukovõtš värskes videopöördumises.
Ukraina president Viktor Janukovõtš värskes videopöördumises. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš hoiatas värskes videoläkituses parlamendi opositsioonierakondi ja Maidan ning süüdistas opositsioonijuhte põhiseaduse rikkumises.

Riigipea sõnul peavad nad astuma kohtu ette, mis määrab neile karistuse, vahendas Zerkalo Nedeli.

Presidendi koduleheküljele üles riputatud pöördumises Ukraina rahva poole nimetas ta opositsiooniliidreid kokkupõrgete ja tapmiste initsiaatoriks.

Janukovõtši väitel pole opositsioonijuhtidel rahva mandaati, nad rikuvad konstitutsiooni ja püüavad pogrommide, süütamiste ja tapmiste abil haarata võimu «Nad läksid üle piiri, kui kutsusid rahvast relvile. See on aga seaduse räige rikkumine.»

Ta kutsus opositsiooniliidreid distantseeruma neist radikaalsetest jõududest, kes provotseerivad kokkupõrkeid ja verevalamisi korrakaitseorganitega. Kui nad aga seda ei taha, siis tuleks tunnistada üles, et nad on radikaalide poolt. Ja siis tuleb nendega pidada hoopis teistsugune vestlus, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles