Ukraina eriteenistused alustavad üleriigilist terroritõrjeoperatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsete kokkupõrgete käigus viga saanud Kiievi protestijad.
Eilsete kokkupõrgete käigus viga saanud Kiievi protestijad. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus ja terroritõrjekeskus alustavad üleriigilist terroritõrjeoperatsiooni, teatas julgeolekuteenistuse juht Oleksandr Jakõmenko tänases avalduses.

Operatsiooni alustamisest teatati pärast seda, kui Kiievis eile puhkenud kokkupõrgetes valitsusvastaste meeleavaldajate ja miilitsaüksuste vahel sai surma vähemalt 26 ja kannatada mitusada inimest.

«Ukraina julgeolekuteenistus ja terroritõrjekeskus otsustasid täna alustada Ukrainas terroritõrjeoperatsiooni. [...] Ma olen juba teavitanud [otsusest] presidenti,» seisis avalduses.

Jakõmenko avalduse kohaselt on viimase päeva jooksul aset leidnud sündmused andnud tunnistust äärmusrühmituste jõulise vastupanu eskaleerumisest ja relvade massilisest kasutamisest.

«Riigi mitmes piirkonnas hõivatakse omavalitsuste, siseministeeriumi, julgeolekuteenistuse, prokuratuuri ja relvajõudude hooneid ja laskemoonaladusid. Kohtuhooned põlevad, vandaalid hävitavad erakortereid ja tapavad tsiviilisikuid,» kirjutas julgeolekuteenistuse juht.

Julgeolekuteenistuse juhi sõnul on vaid viimase 24 tunni jooksul jõudnud kurjategijate kätesse enam kui 1500 tulirelva ja 100 000 ühikut laskemoona.

Väidetavalt kavatsevad võimud rünnata täna kell 18 (Eesti ja Ukraina aja järgi) Kiievis taas Iseseisvuse väljakut.

Euromaidani rahvusliku vastupanuliikumise teatel on julgeolekutöötajad nüüd täies lahinguvalmiduses. «Me palume kõigil Kiievi inimestel, kes tahavad oma riiki ja pealinna kaitsta, Maidanile tulla, et üheskoos rünnakut ja rahumeelse protesti laialiajamist tagasi tõrjuda. Me peame võiduks ühinema ja koostööd tegema, teatas Rahvuslik vastupanuliikumine oma avalduses.»

Pealetungi täpne aeg on teadmata, kuid see peaks toimuma täna pärast kella kuut õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles