Ukraina opositsioonijõud kutsusid edasist verevalamist ära hoidma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Ukraina protestiliidreid, UDARi juhtfiguur Vitali Klitško.
Üks Ukraina protestiliidreid, UDARi juhtfiguur Vitali Klitško. Foto: SCANPIX

Ukraina kolm peamist opositsioonijõudu teatasid eile, et ei kavatse täita valitsuse nõudmist Maidani meeleavaldused laiali ajada, kuid peavad vajalikus teha kõik selleks, et edasist verevalamist ära hoida.

«Maidani laialiajamine kui [president Viktor] Janukovõtši opositsioonile esitatud tingimus on edasiliikumist takistav ja ebarealistlik. Mitte meie ei toonud Maidani kokku ja ei ole meie asi seda laiali ajada!» kirjutasid opositsioonierakonnad Batkivštšõna, UDAR ja Svoboda kolmapäeval Batkivštšõna veebilehele postitatud ühisavalduses.

«Inimesed otsustavad ise, mida teha, olenevalt sellest, millal ja kuidas nende nõudmised rahuldatakse,» ütlesid erakonnad.

«On äärmiselt ebameeldiv pidada kõnelusi režiimiga, mille poliitika on viinud paljude inimeste surmani, kuid me peame tegema kõik võimaliku ja isegi võimatu selleks, et edasist verevalamist ära hoida,» seisis opositsiooni avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles