PM Kiievis: meeleavaldajad said Maidani täielikult oma kontrolli alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilved kerkivad Maidanil põlevatelt barrikaadidelt õhku. Foto on tehtud 20. veebruari hommikul.
Suitsupilved kerkivad Maidanil põlevatelt barrikaadidelt õhku. Foto on tehtud 20. veebruari hommikul. Foto: SCANPIX

Ukraina valitsusvastased tõrjusid Kiievis Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil olnud miilitsatöötajad ja Berkuti võitlejad eemale, ukrainlaste emotsioonid on kõrgel ja adrenaliin laes.

Maidan on täielikult rahva käes ja praegu võib täheldada veidi rahulikumat hetke.

Paljud meeleavaldajad on saanud haavata ja on verised ning neid kantakse eemale. Valjuhääldist juhendatakse, kuhu kannatanuid täpselt viia.

Kuna kanderaamidel on olnud näha ka üleni kaetud kehi, siis võib arvata, et hukkunute arv suureneb.

Hotellis Ukraina, mis eile oli justkui kõrvalseisjaks, pandi täna hommikul esimese korruse fuajees püsti improviseeritud medpunkt.

Valitsusvastased on uutel positsioonidel. Korrakaitsejõudude liikmed, kes eile olid hotelli ja Maidani vahelisel tänalõigul, olid suunitud  surve tõttu hotellist mööduma ja võtma positsiooni sisse eemal.  

Berkuti liikmed ja miilitsatöötajad hakkasid Maidanilt taganema, kaaslasi kaitsti kilpidega. Rahvast tulistati kummikuulidega ja pritsiti veega. Meeleavaldajad loopisid taas Molotovi kokteile.

Praegu pole selge, miks rahvas peale tungima hakkas. Võimalik, et see sai alguse korrakaitsejõudude taanduma hakkamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles