Eesti ajakirjanik Kiievis: praegune vaikus on ärritav, mittearusaadav

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna Maidanil.
Protestijad täna Maidanil. Foto: SCANPIX

«Hetkel on rahulik, kõlavad üksikud lasud,» ütles Kiievis viibiv ajakirjanik Jüri Maloverjan praegu Ukrainas pealinnas toimuva kohta. Maloverjani sõnul ehitavad protestijad taas barrikaade üles neis kohtades, kus need eelmisel nädalal asusid.

«Vaikus on praegu ärritav, mittearusaadav. Kõik ootavad õhtut ja ööd, et mis siis hakkab toimuma,» kirjeldas Maloverjan ja lisas, nii talle kui teisele Maidanil viibijatele on silma torganud, et miilitsat on kohapeal tegelikult üllatavalt vähe.

«Hetkel vaatavad kõik ülemraada istungit. Kindlasti tahavad opositsioonisaadikud midagi saavutada, kuid otsuste kohta pole juttu olnud. Võimuerakonnast Regioonide Parteist pole paljud saadikud parlamenti tulnud,» rääkis Maloverjan.

Ülemraada peab praegu Kiievis erakorralist istungit, mille eesmärgiks on kriisile lahendus leida. Ka on põletavaks küsimuseks Regioonide Partei ridadesse kuuluva ülemraada spiikri Volodõmõr Rõbaki võimalik tagasiastumine. Otsuste vastuvõtmiseks peab parlamendis kohal olema 226 saadikut ning hetkel peaks see arv koos olema.

Päevane Poola, Saksamaa ja Prantsusmaa välisministrite kohtumine president Viktor Janukovõtšiga Maloverjani sõnul hästi ei läinud. «Välisministrid tulid pärast hapude nägudega välja ja keeldusid ajakirjanikele midagi kommenteerimast,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles