Maidanil täna hommikul uutest konfliktidest märki polnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänahommikune vaade Maidanile.
Tänahommikune vaade Maidanile. Foto: SCANPIX

Täna hommikul viibis Maidanil Reutersi teatel paar tuhat inimest, kuid uutest vägivallapuhangutest märke ei olnud. Küll oli ülemraada lähedalt kuulda ilutulestikurakettide plahvatusi.

Öösel viibisid eile püstitatud barrikaadide juures valves väga paljud Maidani võitlejad. Öö möödus telejaama 5 Kanal reporteri teatel suhteliselt rahulikult. Protestilaagri lähedal polnud näha ei miilitsaid ega valitsuse palgatud provokaatoreid. Küll puhkesid korraks öösel Kiivi kesklinnas kähmlused, kui 3000 inimest blokeerid julgeolekujõude transportiva bussi tee.

New York Times’i reporteri teatel pakub pärast eilseid lahinguid taas protestijate valduses olev Maidani väljakuosa justkui teisest ilmast pärit vaadet, mida ilmestavad tahmased sillutiskivid, rämps, põlenud rehvid ning hõõguvad traadid.

Hotell Ukraina täidab jätkuvalt välihospidali ülesandeid, küll on öö jooksul kadunud hotelli juures olevaid teid blokeerinud veoautod.

Lvivi telekanali ZIK TV teatel on valitsusmeelsed parlamendisaadikud Kiievist massiliselt lahkumas. Žuljanõ lennuvälja töötajad rääkisid telekanalile, et tšarterlende väljub tavalisest kolm korda rohkem ning VIP-terminali ette sõidavad kallid autod, mis toovad enamasti naisi lennujaama.

Lisaks teatas täna hommikul Viktor Janukovõtši pressiteenistus, et Ukraina kriisi lahendamise kokkuleppe allkirjastatakse keskpäeval. Opositsioonijõud ning Kiievis viibivad Poola, Saksa ja Prantsuse välisministrid kuuldusi ei kinnitanud. Ühe diplomaatilise allika sõnul oli läbirääkimisel olnud väga rasked.

Ukraina meedia teatel suutsid osapooled kokku leppida selles, et Ukraina naaseb 2004. aasta põhiseaduse juurde, lisaks korraldatakse detsembris enneaegsed presidendivalimised.

BBC vahendas Iseseisvuse väljakul viibiva protestija Katerõna Kruki säutsu, kus naine teatas, et üldine meeleolu Maidanil on rahulolematus, meeleavaldajad pole sellise kokkuleppega rahul, mille puhul Janukovõtš jääb edasi võimule ning nõuavad hoopis mehe kohtu alla andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles