Venemaa ja EL viisavabaduses kokkuleppele ei jõudnud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi president Herman Van Rompuy (paremalt vasakule), Vene president Dmitri Medvedev, Euroopa Komisjoni juht Jose Manuel Barroso, Vene välisminister Sergei Lavrov ja veel üks ametnik laevasõidul Doni-äärses Rostovis.
ELi president Herman Van Rompuy (paremalt vasakule), Vene president Dmitri Medvedev, Euroopa Komisjoni juht Jose Manuel Barroso, Vene välisminister Sergei Lavrov ja veel üks ametnik laevasõidul Doni-äärses Rostovis. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Euroopa Liit ei jõudnud Venemaal aset leidval tippkohtumisel kokkuleppele võimaliku viisavabaduse tähtaegades.

Venemaa president Dmitri Medvedev rääkis Doni-äärses Rostovis aset leidnud pressikonverentsil, et viisavabaduse kehtestamise perspektiivi ei maksa suhtuda liiga kõrgelennuliselt, vahendas Interfax.

«Me peame liikuma peamise eesmärgi poole – viisarežiimi muutmise suunas. Praegu on peamine mitte politiseerida seda teemat ja võib-olla, et ka mitte ehitada õhulosse.»

«Me peame tõele näkku vaatama, samuti vaatama ka kogu Euroopa Liidu valmisolekule selle probleemi osas,» lisas ta.

Venemaa oli varem väljendanud lootust, et Venemaa ja ELi tippkohtumisel Doni-äärses Rostovis õnnestub panna paika konkreetsed tähtajad viisavabaduse võimalikuks sõlmimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles