Postimehele otse Kiievist: rõõm ja lein on käsikäes

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe eilsetes kokkupõrgetes hukkunud aktivisti matuserongkäik Kiievis reedel.
Ühe eilsetes kokkupõrgetes hukkunud aktivisti matuserongkäik Kiievis reedel. Foto: SCANPIX

Kiievi kesklinnas Maidanil valitsevad praegu rõõm ja lein käsikäes, rääkis TV3 uudiste esindajana Ukrainas viiv fotograaf Raigo Pajula Postimehele.

«Rõõmupisarad ja slava-hüüded vahelduvad leinaseisakutega. Kuna kokkupõrgete ohvrite arv on nii suur, siis see ilmselt vajutab kõigele oma pitseri, muidu käiks arvatavasti laul ja tants.»

Kesklinnas olevad kõrged barrikaadid suure leegiga enam ei põle, suitsuvine on aga endiselt väljaku kohal. Siin-seal põlevad üksikud priimused ja tünnidesse tehtud lõkked.

Inimesed toovad meeleavaldajatele süüa ja varustust, nagu näiteks kaikaid, süütepudeleid.

«Korraks jäi silma seade, mis meenutas kiviheitemasinat. Suur osa Iseseisvuse väljakust on justkui üles küntud.»

Kui mõni päev tagasi olid Kiievi kesklinna viivatel teedel miilitsad, siis nüüd seisid seal rahvapatrullid.

«Nad peavad kinni busse, neis viibivatelt korrakaitsejõudude liikmetelt võetakse relvad ära ja bussil lastakse seejärel edasi liikuda. Hoolega jälgitakse, et keegi ei tormaks omakohtu korras sõduritega arveid klaarima.»

Valitsusvastaste seas ringlevad kuulujutud sõdurite ületulekust rahva poole, räägitakse ka endise peaministri Julia Tõmošenko võimalikust vabadusse pääsemisest .

«Meeleavaldajad kinnitasid, et kavatsevad Maidanil viibida veel vähemalt viis päeva. Kuna pärast seda, kui president on kuulutanud välja erakorralised valimised, siis peab ta ise viis päeva hiljem tagasi astuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles