Ukraina parlament toetas Tõmošenko vabastamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni toetaja Julia Tõmošenko pildiga plakatiga.
Opositsiooni toetaja Julia Tõmošenko pildiga plakatiga. Foto: SCANPIX

Ukraina parlament hääletas täna vangistatud ekspeaminister Julia Tõmošenko vabastamise poolt.

Tõmošenko vabastamise poolt hääletas kohalolnud 331st saadikust 322. Juba eile oli ülemraada võtnud vastu seaduseelnõu, mis võimaldab muuta kriminaalkoodeksit ja seeläbi Tõmošenko vabastada.

2011. aastal võimu kuritarvitamise eest seitsmeks aastaks vangi mõistetud Tõmošenko pidas talle määratud karistust poliitiliseks otsuseks, mille taga on president Viktor Janukovõtš. Siiski pole selge, millal Tõmošenko vabadusse pääseb ja kas selle peab kinnitama ka kohus.

Tõmošenko kõneisik Nataša Lõssova lükkas aga ümber kuuldused, nagu oleks Tõmošenko juba vanglast vabastatud, kuigi kohalik meedia oli jõudnud sellest juba teatada.

Ka valis ülemraada täna oma uueks esimeheks Tõmošenko erakonna Batkõvštšina ühe liidri Oleksandr Turtšõnovi, keda 326st registreerunud saadikust toetas 288. Lisaks avaldati umbusaldust peaprokurör Viktor Pšonkale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles