Janukovõtš: ma ei kavatse tagasi astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš.
Viktor Janukovõtš. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktor Janukovõtš kinnitas täna, et ta ei kavatse riigist lahkuda ega ametist tagasi astuda.

«Ma ei lahku riigist kuskile. Ma ei kavatse tagasi astuda. Ma olen seaduslikult valitud president,» ütles Janukovõtš Harkivi telekanalile UBR.

Vene uudisteagentuuri Interfax teatel toimub Janukovõtši sõnul riigis riigipööre, mida ta võrldes natside võimuletulekuga Saksamaa. «Sündmused, mida nägi meie riik ja kogu maailm, on näide riigipöördest,» ütles Janukovõtš. «See pole opositsioon, need on bandiidid,» täpsustas Janukovõtš.

Janukovõtši sõnul ohustavad protestijad nii tema kui ka tema lähedaste turvalisust. Seejuures kinnitas Janukovõtš, et eile sõlmitud kokkuleppe kohaselt lubasid rahvusvahelised vahendajad talle «julgeolekugarantiid». «Minu autot tulistati. Aga ma ei karda. Ma tunnen kurbust oma riigipärast,» märkis Janukovõtš.

Tema sõnul sunniti tema parteikaaslasest parlamendispiikrit Volodõmõr Rõbaki tagasi astuma ning teda peksti. Eile ja täna paralemendis vastu võetud otsused on tema sõnul ebaseaduslikud. «Na ei kavatse millelegi alla kirjutada,» ütles Janukovõtš.

Ka Ukraina ülemraada Regioonide Partei aseesimehe Oleh Tsarjovi sõnul haarati Ukrainas võim relvi kasutades ja ebaseaduslikult. «Juriidilisest seisukohast on meie riigis aset leidnud relvastatud võimuhaaramine,» ütles Tsarjov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles