Janukovõtši mõisast leitud dokumendid kinnitavad priiskavat elustiili

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janukovõtši mõis
Janukovõtši mõis Foto: SCANPIX

Viktor Janukovõtši luksuslikust mõisast leitud dokumentidest selgus, et Ukraina endine president ei koonerdanud maja kaunistamisega, sest näiteks kardinatele kulutas ta 80 000 eurot, aga taimedele tervelt 1,1 miljonit.

Sel ajal kui Janukovõtši mõisa külastanud ukrainlased golfiradu, kujusid ja eksootilisi loomi imetlesid, tuhnisid ajakirjanikud endise presidendi dokumentides, mis andsid ülevaate põgenenud liidri suurest jõukusest, vahendas uudisteagentuur AP.

Pühapäeval postitas üks ajakirjanik internetti fotod Janukovõtši majast leitud dokumentidest, mis andsid detailse ülevaate osadest endise liidri kulutustest.

Dokumentide hulka kuulus kviitung 12 miljoni USA dollari sularahas tasumise kohta. Lisaks oli seal arve kümnele miljonile dollarile. 80 000 eurot kulutati kardinatele, mis olid mõeldud toa jaoks nimega rüütli saal.

Mõisa tubade puitkaunistused läksid maksma 2,3 miljonit dollarit ning taimedele kulutati 1,1 miljonit eurot. Janukovõtš oli ostnud endale ka metssea kuju, mis maksis 115 000 dollarit.

Kulutuste nimekirjas oli eseme number 47 kõrval kirjas 32 580 Ukraina grivnat (ligi 2000 eurot) ning seletuseks oli altkäemaks oksjonil.

Kiievist umbes 15 kilomeetri kaugusel asuva mõisa juurde kuulub 140 hektarit maad ning see on paljude ukrainlaste jaoks muutunud korrumpeerunud administratsiooni sümboliks.

Pühapäeval oli Janukovõtši asukoht endiselt teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles