Iisrael saadab abilaevade välismaalastest aktivistid riigist välja

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varahommikul saatis Iisrael Jordaaniasse üle saja humanitaaraktivisti, kes esmaspäeval abilaevadel kinni peeti.
Varahommikul saatis Iisrael Jordaaniasse üle saja humanitaaraktivisti, kes esmaspäeval abilaevadel kinni peeti. Foto: SCANPIX

Iisrael asus täna vabastama välismaalasi, kelle sõdurid esmaspäeval Gaza sektorisse teel olnud humanitaarabilaevade pardal kinni pidasid. Kõik isikud saadetakse riigist välja.

Täna varahommikul saadeti Jordaaniasse üle 120 Palestiina toetajast aktivisti, kirjutab BBC.

Enamik kinnipeetuid on pärit riikidest, millega Iisraelil puuduvad diplomaatilised sidemed, nende seas Bahreinist, Kuveidist ja Pakistanist. Vanglast vabastati ka 50 Türgi kodanikust aktivisti, kes alles ootavad väljasaatmist.

Esmaspäeval hukkus vähemalt üheksa Palestiina toetajast aktivisti, kui Iisrael ründas kuuest laevast koosnevat abikonvoid. Laevade pardal on umbes 700 inimest 50st erinevast rahvusest ning 10 000 tonni humanitaarabi.

Ühel laeval puhkes kokkupõrge sõdurite ja aktivistide vahel, mis lõppes inimohvritega. Iisraeli väitel olid aktivistid relvastatud ning juudiriigi sõdurite tegu ajendas enesekaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles