Julia Tõmošenko läheb Saksamaale ravile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukrainas loodetakse täna ajutise valitsuse koosseisus kokkuleppele jõuda.

Presidendi kohusetäitja Oleksander Turtšinov andis parlamendile valitsuse moodustamiseks aega kuni 25. veebruarini, edastab AFP.

Venemaa teatas eile, et ei anna Ukrainale möödunud aasta detsembris lubatud 15 miljardit dollarit laenu enne kui seal on valitsus.

Ukrainas vabastati möödunud nädala laupäeval vanglast endine peaminister Julia Tõmošenko, kes läheb Saksamaale ravile.

Tõmošenko vestles sel teemal telefoni teel ka Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga.

Tõmošenkol on rasked seljaprobleemid, mille tõttu oli ta poole oma vangistusajast haiglas ja ta haigus on aina süvenenud.

Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit kahtlustatakse massimõrvas. Sellise teate edastas Facebookis siseministri kohusetäitja Arsen Avakov, kelle sõnul käivitati uurimine.

«Janukovõtš ja teised tapmiste eest vastutavad isikud on kuulutatud tagaotsitavateks ning nende kohta on väljastatud arreteerimiskäsk,» edastas Avakov.

Ukraina siseministeeriumi andmetel oli Janukovõtš möödunud pühapäeval Krimmis. Uudisteagentuuri Reuters andmetel lahkus Janukovõtš Kiievist eraautoga.

Krimmi elanikest enamik on etnilised venelased ning seal asub ka Venemaa laevastikubaas.

Ukraina palus lääneriikidelt laenu rohkem kui 25 miljardit dollarit kaheks aastaks ning selle saamiseks pidada läbirääkimisi.

Euroopa Liidu komisjon edastas, et EL võttis kontakti USA, Jaapani, Hiina, Kanada ja Türgiga arutamaks Ukrainale laenu võimaldamist.

Ukraina ajutise presidendi Oleksandr Turtšinovi sõnul tuleb ära hoida Ukraina «kaheks jagunemine».

Ta lisas, et suhted Venemaaga tuleks viia uuele tasemele ning Venemaa peaks arvestama Ukraina «Euroopa valikut».

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi arvates viis Ukraina opositsioon läbi riigipöörde ning ei allunud ELi poolt vastu võetud kriisi lahendamise otsusele.

Venemaa peaminister Dmitri Medevedev teatas eile, et Venemaa on valmis pidama Ukraina nüüdsete riigijuhtidega läbirääkimisi. Medvedevi arvates on Ukraina «Kalašnikovidega relvastatud mässuliste käes».

Venemaa arvates kasutas Ukraina opositsioon võimuhaaramisel terroristlikke meetodeid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles